Video Kiralama Servisi Hulu Satılıyor

Devler Hulu için kapışıyor

hulu
GoogleYahoo ve Microsoft, ABD'nin en popüler video kiralama servisiHulu'yu satın almak için görüşmelere başladı.

İnternette abonelikle dizi ve film yayını yapan Hulu video servisi, satışa çıkar çıkmaz rağbete bindi. Yahoo'dan sonra Google'ın da firmaya büyük ilgi gösterdiği ve görüşmelere başladığı belirtildi.

TechCrunch haber sitesinin 'şirket içinden güvenilir kaynaklar'a dayandırarak verdiği habere göre Hulu yöneticileri şu anda Google, Yahoo ve Microsoft ile pazarlık halindeler. Firmanın satış işlemlerini ve danışmanlığını yürüten Morgan Stanley and Guggenheim Partners firmasının başka müşterilerle de görüşme ayarladığı söyleniyor.

Google, bünyesinde bulunan YouTube'ta yakın geçmişte video kiralama servisi başlatmıştı. Halen 3 binden fazla videonun kiralandığı servisin Hulu entegrasyonuyla patlama yapabileceği ve Google'ı bu alanda da lider konuma taşıyacağı belirtiliyor.

Diğer alıcıları arasında Microsoft ve Yahoo bulunuyor. Hatta habere göre Yahoo, Haziran ayı içerisindeHulu'yu satın almak üzere başvuru da bulundu. Bazı analistlerin bildirdiklerine göre, Hulu yaklaşık 2 milyar dolara alıcı bulabilir.

Microsoft'un Hulu'yu almak isteme amacı ise Xbox 360'lar için hazırladıkları yeni bir televizyon sistemi olabilir.

Hulu, halen Amerika'da Glee, Chuck, The Office, Damages, Heroes, Actors' Studio gibi popüler dizi ve programların online yayın lisansını elinde bulunduruyor.
SHARE

About Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: