Sitenize En İyi Sayacı Ekleyin !

lost.jpg (392×337)
Site Sayacı Ekle
Bir web sitemiz var. Bununla birlikte aklımıza bazı sorular gelebilir. Siteme ne kadar ziyaretçi giriyor? Günde kaç kişi sitemi ziyaret ediyor? Ben bunları nerden öğrenebilirim? Evet, bu sorular belki bazılarımız için kolay, belki zor. Ama şimdi başka bir boyuttan bakalım. Evet, bir sayaç kullanmamız lazım ama hangisini? Hangi sayacı seçmeliyiz? Hangi sayaç doğru bir sonuç elde etmemizi sağlıyor, hangi sayaçlar bizleri yanıltabiliyor?

Belki de çok fazla soru ile bu yazımıza başladık ama bunlar birçoğumuzun aklına daha önceden takılmış, hatta belki de hala takılan sorular. Bir web sitenize iki farklı sayaç hizmetini de ekleseniz, ikisinden de aynı sonuçları alamayacağınıza emin olabilirsiniz. Biz de bu yazımızda sizlere bir sayaç servisini önereceğiz ve faydalarından bahsedeceğiz.

Önereceğimiz servisin adı: Google Analytics. Ulaşmak için kullanabileceğiniz link: google.com/intl/tr/analytics/ . Evet, bu sektörde de başı çeken isimlerden biri yine Google. Google Analytics’e normal Google hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Bu hesabınızda birden fazla site eklemeniz, hepsini aynı hesaptan kontrol etmeniz de mümkün. Sitenizi ekledikten sonra size verilecek olan ziyaretçileri izleme kodunu yani sayaç kodunu sitenizinetiketinden önce yapıştırmalısınız. İşlemleri tamamladıktan sonra hemen veri elde etmeyi beklemeyin. Bir süre sitenizi Google’ın kaydetmesi ve tanıması için süre geçecektir. Daha sonrasında sitenizle ilgili sayaç bilgileriniz panelinize yansıyacaktır. Eğer 24 saatin ardından veri elde edemezseniz eğer izleme kodunuzu doğru yerleştirdiğinizden emin olun.

Google’ın Analytics isimli sayaç hizmeti, siteleriniz için en doğru sonuçlardan birini sağlayacaktır. Bir kere en önemli özelliği bu işin Google’da yani internetin devinde olması. En iyi istatistikleri, raporları çıkartabiliyor. Ayrıca birçok farklı yönden – örneğin kaynağı, ülkesi, dili yönünden – istatistiklerinizi değerlendirebiliyorsunuz. Bunların dışında, giren kişilerin kullandıkları tarayıcı, ekran çözünürlükleri, sitede geçirdikleri ortalama süre, siteden hemen ayrılma oranı, mobil cihaz olup olmadığı gibi birçok ayrıntılı bilgiye de ulaşmanız mümkün. İyi bir avantaj olarak gördüğümüz bir diğer nokta ise sitenize herhangi bir banner eklemek zorunda değilsiniz. Tek eklemeniz gereken bir kod ve bu kod sitenizde herhangi bir şekilde ziyaretçilerinize görünmüyor.

Sonuç olarak bir sayaç hizmeti için sitenizin veya blogunuzun ziyaretçileri ile ilgili doğru ve ayrıntılı bilgiyi size sunabilecek olan servislerin başında geldiğini düşündüğümüz Google Analytics servisini sizlere tavsiye edebiliriz.
SHARE

About Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: