100 gr çiçek bamya
200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 kaşık biber salçası
2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Limon
Hazırlanışı
- Bamyaları iplerinden ayırmadan üzerinde olan tüycüklerden ve bıyıklarından kevgirde ovalayarak temizliyoruz.
- Tencerede kaynayan suya salıyoruz ve yaklaşık 6-7 dakika haşlıyoruz.
- Başka bir tencerede etlerimizi yağsız ve susuz olarak kavuruyoruz.
- Kavrulan etlere sıvı yağı ve soğanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
- Kaynamış suyumuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz. Haşlanmış bamyalarımızı iplerinden çıkarıp kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.
- Tuzunu ilave ediyoruz.
- 20 ile 30 dakikada çorba hazır oluyor.
- Servis esnasında limonu isteğe bağlı olarak ilave ediyoruz.
- Afiyet olsun…
Bamya Çorbası yemeği tarifi
0 comments:
Post a Comment