Google, Facebook’un tahtını sarsabilecek mi?


google 2 Google, Facebookun tahtını sarsabilecek mi?
Google Facebook’a rakip “Google Plus” hizmetiyle sosyal paylaşım alanlarına hızlı bir giriş yapıyor.
Dünyanın en büyük internet arama motoru Google, sosyal paylaşım ağı alanında büyümekte kararlı görünüyor. Twitter’a benzeyen “Buzz” uygulamasında başarısızlığa uğrayan şirket, bu kez “Google Plus” hizmetiyle ortaya çıktı. “Google Plus”, sosyal paylaşım alanının en hızlı şirketi Facebook’u hedef alıyor.
Tıpkı Facebook gibi, Google Plus da, kullanıcıların arkadaş, aile ve diğer çevre gruplarıyla bilgi, fotoğraf, video ve benzeri paylaşımlarda bulunmasını sağlıyor. “Circles”, yani ‘çevreler’ özelliği ile arkadaş listesinden gruplar oluşturmayı, belirli paylaşımları belirli çevrelerle sınırlamayı mümkün kılıyo
Google Plus projesinde, Google’ın ‘konum belirleme’, ‘online görüşme’ gibi olanaklarından da yararlanılıyor. Hatta bu özelliklerin gerçek dünyaya daha yakın biçimde kullanımı ve paylaşımının sağlanacağı belirtiliyor.
Google yönetimi yeni projeyi tanıtırken rakip adı kullanmaktan imtina ediyor, ancak ‘gizli öznenin’ Facebook olduğu açık.
Google mühendislik bölümü birinci başkan yardımcısı Vic Gundotra, blogunda şöyle diyor: “Gerçek dünyanın inceliği ve özü, bugüne kadarki online uygulama kalıplarının içinde kaybolmuş durumda. Bu şekilde online paylaşım biçimsiz, hatta bozuk. İşte amacımız bunu tamir etmek.”
Google Plus uygulamasına şimdilik sadece davet üzerine dahil olunabiliyor.
Kaynak: http://www.bloomberght.com/teknoloji/haber/908125-google-facebookun-tahtini-sarsabilecek-mi
SHARE

About Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: