Aziz Yıldırım gözaltına alındı!

Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alındı

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan
Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz
Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay
Menajer Ali Kıratlı
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş
Adanaspor Teknik Direktör Yardımcısı Serdar Berkin
Altay Genel Müdürü Erman Ertaş
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker
Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut
Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz

SORUŞTURMA GEÇTİĞİMİZ SEZONLA İLGİLİ
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligin 2010-2011 sezonuna yönelik başlatıldığı bildirildi.

Soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

HERKESİN GÖZÜ VATAN CADDESİ'NDEKİ EMNİYETTE
Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Ümit Karan ve Bülent Uygun'un da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

F.BAHÇE BİNASI ARANDI
Futbolda şike iddialarına yönelik olarak İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki binasında da arama yapıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmalar yapıldı.

SİVAS KALECİSİ KORCAN, BAŞKAN MECNUN ODYAKMAZ DA GÖZALTINDA
Sivasspor-Fenerbahçe maçında yediği gollerle tartışmalara neden olan kaleci Korcan'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında ismi Ergenekon soruşturmasında da geçen ve halen cezaevinde bulunan Sedat Peker'in manevi oğlu olduğunu söyleyen menajerlik şirketi sahibi Olgun Peker'de bulunuyor. Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz da gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ ve TRABZONSPOR'UN BİNALARI DA ARANDI
Bu arada Beşiktaş ve Trabzonspor kulüp biralarında da arama yapıldı.

OPERASYON ALT LİGLERE DE İNEBİLİR
Futbolda şike soruşturması kapsamında Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile birlikte Diyarbakırspor Kulüp eski başkanı Abdurrahman Yakut'un da gözaltına alınması, operasyonun alt liglere inebileceği kaydedildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDECEK
Operasyonun ilk dalgasının bu pazar günü olacağı, ikinci ve üçüncü dalgasının ise önümüzdeki haftaya yayılacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamında futbol dünyasından ünlü isimlerin gözaltına alınabileceği ve sayının 150'ye çıkabileceği öğrenildi.

İZMİR'DE İSİMLER AÇIKLANMADI

Bu arada İzmirde de altı kişi gözaltına alındı. Polis isim açıklamazken, sağlık kontrolünden geçirilecek isimler İstanbul'a gönderilecek.

EKŞİOĞLU'NUN OTELİ ARANDI
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e geldi.

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da yürütülen soruşturma çerçevesinde Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'na ait Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelindeki aramalar tamamlandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarmanın ortaklaşa gerçekleştirdiği aramalar sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren aramalara, Antalya Emniyet Müdürlüğünden 50 polis memurunun katıldığı bildirildi.

Ekiplerin otel içindeki Ekşioğlu'na ait villada arama gerçekleştirdiği ve otel müşterilerinin ortak kullanım alanlarında da arama yapıldığı belirtildi. Polis ekipleri, turistleri rahatsız etmemek amacıyla aramalar süresince polis yeleği de giymedi.

EKŞİOĞLU DÜN GECE AYRILMIŞ
Otel yetkililerinin, aramaları gerçekleştiren polis ekiplerine, İlhan Ekşioğlu'nun dün akşam saatlerinde otelden ayrıldığını söyledikleri öğrenildi.

ANKARA'DA 4 KİŞİ GÖZALTINDA
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Ankara'da 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, Ankara'da 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin bir menajer ile Gençlerbirliği kulübünde çalışan bazı kişiler olduğu bildirildi. Zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

ODYAKMAZ KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
Futbolda şike iddialarına yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan Odyakmaz, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülmek için hastaneden çıkarılan Odyakmaz, basın mensuplarının neden gözaltına alındığına ilişkin soruları üzerine, ''Ben de bilmiyorum, gidince göreceğiz'' dedi.

ÜMİT KARAN KONTROLDEN GEÇTİ
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Ümit Karan, sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolü yaptırıldı.

Karan ve diğer 2 kişi, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

FEDERASYON'DAN 3 KİŞİ
Bu arada Futbol Federasyonu'nun 3 yöneticisi de gözaltına alındı. Futbol federasyonunda gözaltına alınan 3 kişinin hakem atamalarında etkili olan isimler olduğu öğrenildi.

ESKİ DİYARBAKIR BAŞKANI GÖZALTINDA
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut'u gözaltına aldı.

Yakut'un İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

EMRE'NİN YEĞENİ DE GÖZALTINDA
Futbolda şike iddialarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni V.B'nin yanı sıra Altay kulübünün bir yöneticisi ve bir teknik direktör de bulunuyor.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan ve daha önce 6 kişi olduğu belirtilen zanlıların sayısının 4 olduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve Çeşme ilçesinde gözaltına alınan bu kişilerin Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni V.B. ile Altay Kulübü yöneticilerinden E.E. ile teknik direktör L.E. ve yardımcısı olarak tanınan S.B. olduğu kaydedildi.

Teknik Direktör L.E'nin Altay Kulübünde görevli olmadığı da öğrenildi. Operasyon kapsamında İzmir'de 1 kişinin de arandığı bildirildi.

Gözaltındaki zanlılarla ilgili işlemler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ediyor. Zanlıların, soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

KORCAN KAMPTA GÖZALTINA ALINDI
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın Bolu kampında gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, kaleci Korcan Çelikay'ın, takımın kamp yaptığı Bolu'nun Gerede ilçesindeki tesislerde sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Korcan'ın polis ekiplerince İstanbul'a götürüldüğü belirtildi.

Bu arada, polis ekiplerinin sabah saatlerinde Sivasspor Kulübü Tesislerinde de arama yaptığı, bazı evrakları kontrol ettiği öğrenildi.

MAHMUT BOZ GÖZALTINDA
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, gözaltına alındı.

Erken saatlerde Gençlerbirliği Kulübü'ne gelen polisler, genç futbolcu Mahmut Boz'u gözaltına alarak, emniyete götürdü.

Bu arada, ismi gözaltına alanlar arasında geçen ve şu anda Almanya'da bulunan Serkan Çalık'ın kulüp yetkililerini arayarak Türkiye'ye erken döneceğini söylediği öğrenildi.

Almanya'da tedavisi süren Çalık'ın, adının soruşturma kapsamında geçmesinden dolayı çok üzgün olduğu ve söylentilere son vermek için Türkiye'ye planlanan süreden önce döneceği bildirildi.

UYGUN KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sağlık kontrolünden geçirildi.

Getirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Uygun, emniyete götürüldü.

Bu arada, operasyon çerçevesinde geçen yıl Kardemir Karabükspor'da forma giyen ve Fenerbahçe'ye transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde gözaltında bulunan ve nezarethanede rahatsızlanan bir kişi, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.


Kaynak: HTSpor
SHARE

About Admin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: